De Ierse Loterij, Hoe Zit Dit Precies?

De hoofdtabel van de Irish National Lottery is een 6 uit 45 wedstrijd. Dat wil zeggen, u kiest 6 nummers op uw playslip, uit de nummers 1 tot 45. Match 6-nummers en u wint de jackpot van een gegarandeerde minimumprijs van € 2 miljoen.

Wat de kansen op loterijen betreft, dat is een behoorlijk goede kans van 1 op 8.145.060 om te winnen, waardoor de Ierse Lotto een interessant spel is voor syndicaten. Toch heb je in Nederland een stuk meer kans met de vriendenloterij.

Meer Over De Spellen

Ierse Nationale Loterij

Ierland heeft een aantal verschillende spellen, waarvan de belangrijkste Lotto-game elke woensdag en zaterdag de populairste is. Naast EuroMillions natuurlijk, wat enorm populair is in Ierland en in heel Europa. (U kunt de beoordelingen van het loterij-syndicaat van EuroMillions hier vinden)

Lotto zelf kost € 1,50 per paneel om te spelen, met een minimumaankoop van 2 panelen (dus € 3).

Maar ze hebben ook een paar add-on-spellen. Lotto Plus voegt een extra twee trekkingen toe (fantasierijk Plus 1 en Plus 2), waarvoor je een vakje op je playslip kunt aanvinken om ook je hoofdlotto-nummers voor deze extra trekkingen te spelen. Dit kost slechts 50 cent extra om beide extra trekkingen te dekken.

Populariteit Van De Loterij

Vanwege de populariteit van EuroMillions hebben ze hier ook een ‘Plus’-game toegevoegd, genaamd EuroMillions Plus. Vink het vakje aan om dit aan uw hoofdinvoer toe te voegen en uw 5 geselecteerde hoofdballen gaan in de aanvullende Plus-trekking voor een bedrag van € 1 per paneel.

Dan hebben we ook Daily Million. Die, en je moet ze een naam geven voor het duidelijk benoemen van hun spellen, wordt elke dag getekend en heeft een jackpotprijs van € 1 miljoen. Deze is een gelijkspel van 6 vanaf 39 en kost € 1. Er is echter geen rollover voor deze game, dus de jackpot is verholpen.

Natuurlijk heeft Daily Million ook een ‘Plus’-add-onspel (verrassing!), Wat een extra 50c is, met prijzen tot € 500.000.

En tot slot zijn er ook enkele minder interessante spellen in de vorm van Lotto 5-4-3-2-1, Telly Bingo en de gebruikelijke krasloten.

De Kansmogelijkheden & Prijzen

De jackpot voor de Iers Lotto-game wordt niet zo groot als sommige games, wat duidelijk de afweging is omdat het veel gemakkelijker te winnen is. Maar het begint altijd bij € 2 miljoen, en bereikt regelmatig € 5 en € 6 miljoen. De meesten van ons zouden daar heel blij mee zijn, ook al moesten we het delen.

De prijzen voor Plus zijn veel kleiner, maar ze zijn vast, dus je deelt ze niet met iedereen die de jackpot wint. Plus 1 betaalt een jackpot van € 350.000, en Plus 2 is € 250.000. Er zijn hier echter geen rollovers.

Ze betalen ook kleinere prijzenniveaus, gaande van een gratis kraskaart voor het matchen van 3, tot de € 3.500 voor 5 plus de bonus.

Voor EuroMillions Plus is de prijs een vaste € 500.000 voor het matchen van alle 5 getrokken hoofdnummers. Vanwege het spelen met alleen de hoofdnummers en niet met de gelukkige sterren, is dit spel een 5 op 50 gelijkspel waarmee de jackpotkansen 1 op 2.118.760 worden.

Daily Million als een spel uit 6 van 39 geeft je kansen voor die € 1 miljoen jackpot van 1 op 3.262.623.

Comments are closed.