Meerdere Manieren Om Getijden Energie Op Te Wekken

Getijdenenergie kan op twee manieren worden gegenereerd, getijdenstroomgeneratoren of door spervuurvorming. De Energiemakelaar heeft daar wel een antwoord op. De kracht die wordt opgewekt door getijgeneratoren is over het algemeen milieuvriendelijker en veroorzaakt minder impact op gevestigde ecosystemen. Net als bij een windturbine draaien veel getijstromingsgeneratoren onder water en worden aangedreven door het snel bewegende dichte water. Zo kwam nuon energie bijvoorbeeld op het idee om water te gebruiken voor stroom.

Getijdenenergie Potentieel De Oplossing Voor Toekomstige Elektricitetiopwekking

Hoewel nog niet veel gebruikt, heeft getijdenenergie potentieel voor toekomstige elektriciteitsopwekking. Getijden zijn meer voorspelbaar dan windenergie en zonne-energie. In het verleden werden getijdenmolens gebruikt, zowel in Europa als aan de Atlantische kust van de VS. De vroegste gebeurtenissen dateren uit de Middeleeuwen, of zelfs uit de Romeinse tijd.

Getijdenenergie Wordt Opgewekt Door Relatieve Bewegingen

Getijdenenergie is de enige vorm van energie die rechtstreeks wordt afgeleid van de relatieve bewegingen van het Aarde-Maan-systeem, en in mindere mate van het Aarde-Zonnestelsel. De getijdekrachten geproduceerd door de maan en de zon, in combinatie met de rotatie van de aarde, zijn verantwoordelijk voor het genereren van de getijden. Het Britse bedrijf Lunar Energy heeft aangekondigd dat ze ‘s werelds eerste getijdenenergiebedrijf voor de kust van Pembrokshire in Wales zullen bouwen.

Eerste Bedrijf is Bekend Dat Getijdenenergie Gaat Opwekken in Diep in De Zee

Het wordt ‘s werelds eerste diepzee getijdenenergiebedrijf en levert stroom aan 5.000 woningen. Acht onderwaterturbines, elk 25 meter lang en 15 meter hoog, worden geïnstalleerd op de zeebodem van het schiereiland St. David. De bouw moet in de zomer van 2008 van start gaan en de voorgestelde getijdenenergieturbines, beschreven als “een windmolenpark onder de zee”, zouden tegen 2010 operationeel moeten zijn. een 40 kW boei heeft een diameter van 12 voet (4 m) en is 52 voet (16 m) lang, met ongeveer 13 voet van de eenheid die boven het oceaanoppervlak stijgt. Met behulp van het driepunts-afmeersysteem zijn ze ontworpen om één tot vijf mijl (8 km) offshore te worden geïnstalleerd in water van 100 tot 200 voet (60 m) diep.

Comments are closed.