Kan Virtual Reality De Klantenervaring Meer Waarde Bieden?

Met een unieke klantervaring die steeds belangrijker wordt in de detailhandel, kan virtual reality bril een belangrijke rol spelen in die inspanningen. Dat is het geval in een recent verhaal van Forbes, dat de groeiende trend van virtual reality (VR) in retailtoepassingen onderzoekt, waarbij met name aandacht wordt besteed aan een aantal Samsung-aanbiedingen.

De outlet deelt dat Samsung  VR vorige week debuteerde bij een VR-ervaring bij bepaalde AT & T-winkels, waaronder een virtuele Carnival-cruise voor gebruikers uitgerust met Samsung Gear VR van Oculus, gekoppeld aan een prijsvraag voor een cruise van de echte wereld.

Wat Doet Samsung Om Het Voor Haar Klanten Beter Te Maken?

Het nieuwste VR-aanbod van Samsung, zo legt het verkooppunt uit, is in lijn met de inspanningen van het bedrijf om consumenten aan te trekken met ervaringen in plaats van alleen producten. Het wijst erop dat Samsung’s flagshipstore in New York, Samsung 837, eigenlijk helemaal geen producten bevat, maar gastvrouw is met op ervaring gerichte evenementen die gebaseerd zijn op interactieve schermen, een keukentheater en een multimediastudio – allemaal ontworpen om Samsung te laten zien producten (inclusief VR).

Het Presenteren Met Virtual Reality In De Retail

Het Forbes-verhaal vindt potentiële waarde in op VR gebaseerde aanbiedingen in de winkelruimte, waarbij bijvoorbeeld wordt aangegeven dat thuisverbeteringswinkels tastbare huisverbeteringen kunnen presenteren, terwijl goede sportwinkels meeslepende VR-ervaringen kunnen bieden met “in-the-moment” -toepassingen van hun winkels voor sportartikelen en videogames kunnen dienen als centra waar consumenten de nieuwste en beste technologie kunnen uitproberen.

De Nadelen Van VR In De Retail

Er zijn nog steeds nadelen aan de ontluikende tech, zoals het verhaal van Forbes ook vermeldt, waarbij de auteur het voorbeeld gaf van een minder dan bevredigende virtuele winkelervaring die ze onlangs had ontkracht. In die zin dat de consument een eigen VR-headset moet hebben, biedt dat specifieke aanbod – en anderen die dat leuk vinden – iets te wensen over met betrekking tot toepassingen buiten de winkel.

Comments are closed.